Repair Café bij Kringloopwinkel Steenwijk

* Repair Café is gesloten i.v.m. covid-19 maatregelen, zie website www.repaircafesteenwijkerland.nl  en fb pagina voor het laatste nieuws!

Repair Café Steenwijkerland, elke eerste en derde zaterdag van de maand bij Kringloopwinkel Steenwijk en is een zelfstandige  stichting waarbij Kringloopwinkel Steenwijkerland faciliteert in ruimte op de bovenverdieping.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.
In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

De vrijwilligers van Repair Café staan elke eerste en derde zaterdag van 10.00 u. tot 14.00 u. voor u klaar op de bovenverdieping van Kringloopwinkel Steenwijk!

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, klik hier voor contact.

579005_305143099594287_23234918_n (1)

Wij houden van delen