Mens en Milieu – de drijfveren van de Kringloopwinkel

De Kringloopwinkel is een initiatief vanuit Ander Werk in 1990. Het is een stichting met een vijfkoppig bestuur en heeft de SBBI status. (Sociaal Belang Behartigende Instelling)

De Kringloopwinkel en vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn echter de kern van onze organisatie, zonder hen (ongeveer 120) kunnen we niet bestaan. Veel vrijwilligers zijn actief in de winkel: sorteren, prijzen en inrichten en (niet onbelangrijk) kassawerk. Kleding sorteren en ook de winkel inrichten, vergt veel tijd en arbeidskracht.

De Kringloopwinkel Steenwijk is daarom ook constant op zoek naar vrijwilligers. Heeft u zin in “het Sinterklaas gevoel” ? Namelijk dat gevoel dat je krijgt als je een doos openmaakt en nieuwsgierig bent wat er in zit? Neem contact op met de bedrijfsleider, mevr. Ineke de Jong op 0521- 513 668.

Onderdeel van de Kringloopwinkel Steenwijk is de Kringloopwinkel in Vollenhove. In het gezellige stadje Vollenhove vindt u aan de Weg van Rollecate 11 8325 CP de Kringloopwinkel. U kunt zich dáár bij mevr. Annie Muizelaar melden of telefonisch contact opnemen, 0527 – 244 000De Kringloopwinkel en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Vanaf 2007 werken de Kringloopwinkels intensief samen met de InterGemeentelijkSocialeDienst, UWV en reclassering en andere organisaties. We bieden zo’n 30 werkplekken die het hele jaar, door verscheidene mensen gevuld worden. Van het weer aanleren van (basis) werknemersvaardigheden, de Nederlandse taal en het (her)ontdekken van talenten. Veel mensen vinden en hebben bij ons een fijne tijd.

De Kringloopwinkel Steenwijk werkt met zestien betaalde krachten en een flink aantal stagiaires van diverse opleidingen en organisaties.

De Kringloopwinkel Vollenhove heeft twee betaalde krachten en werkt ook met stagiaires van diverse opleidingen en organisaties.

De Kringloopwinkel Steenwijk en afval
De Kringloopwinkel Steenwijk wil het liefst alle aangeleverde spullen verkopen. Helaas kan dit niet altijd, daarom zoekt de Kringloopwinkel Steenwijk steeds naar manieren om onverkoopbare goederen toch een goede bestemming te geven.

Oud ijzer gaat naar de ijzerboer, onverkoopbare kleding naar Reshare en lakens gaan naar “Verband voor Afrika” in Steenwijkerwold. Oud papier is voor de sportvereniging in Steenwijkerwold en naaimachines gaan ook naar Afrika. Gereedschap dat enigszins stuk is, wordt verzameld voor de stichting Gered Gereedschap uit Wolvega.

Het regionaal streven is om niet meer dan 5% van de aangeleverde ‘goedzooi’ alsnog naar de afvalverwerker te hoeven brengen. Steeds meer komt het besef dat afval waarde heeft, dat we zuinig moeten zijn op ‘moeder aarde’. De Kringloopwinkel Steenwijk streeft naar mono-afvalstromen (materiaal van één en dezelfde soort). Daartoe halen we ook steeds meer goederen uit elkaar.