Textielactie op De Markt In Steenwijk!

12 juli 10.00uur! Textielactie op de Markt in Steenwijk: Dit gebeurt er met het ingezamelde textiel

Wat gebeurt er met het ingezamelde textiel in Steenwijkerland? Dat is te zien tijdens de textielactie op de Markt in Steenwijk op 12 juli vanaf 10.00 uur. Een kleine hint: er wordt een berg werk verzet.

Wethouder Marcel Scheringa: „Jaarlijks maken we zo’n 450 kilo afval per persoon. Alhoewel, afval… Steeds vaker hebben we het over grondstoffen. In Nederland wordt zo’n 60% gescheiden ingeleverd. In Steenwijkerland ligt dat cijfer zelfs nog wat hoger. Daar ben ik trots op! Het is goed voor het milieu én onze gemeente. Want wat we kunnen hergebruiken, hoeven we niet nieuw te maken. En dat spaart grondstoffen en energie. We doen het in Steenwijkerland dus eigenlijk al heel goed. Hoe goed, dat laten we dinsdag 12 juli op de Markt zien in Steenwijk.”

Tweede kans

Er zitten nog vaak elektrische apparaten, drinkpakken of textiel in het restafval. Heel veel spullen zijn nog goed te recyclen. Bijvoorbeeld textiel. Textiel kan iedere inwoner inleveren bij de ondergrondse textielcontainers in de gemeente of bij de Kringloop in Steenwijk. Denk hierbij aan goed herbruikbaar textiel. Maar ook textiel dat niet meer op te knappen of opnieuw te gebruiken is, mag in de container. Sokken, knuffels, ondergoed, handdoeken, gordijnen, sjaals riemen, petten en schoenen: het mag allemaal in de textielcontainer. En daarmee krijgt textiel een tweede kans. Het kan verkocht worden in de Kringloopwinkel of gebruikt worden voor andere doelen

I.s.m. Textiel Sorteer Centrum Steenwijkerland en instagram: kringloopwinkelsteenwijktuk
#100procentkringloop
#Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland
Bron: #steenwijkercourant
Foto: Mediahuis Noord

Deel dit bericht