Afscheid van Hoofd Magazijn Kringloopwinkel Steenwijk voor een nieuwe start in schilderkunst en de liefde in Frankrijk, au revoir!

Liefdeskunst of Kunst & Liefde voor Wim?

Via internet ontmoette Wim een interessante en mooie dame, hij had haar opgemerkt en met een ‘vinkje’ aangemerkt als ‘leuk’. Was hij op zoek naar gezelschap? Wim: ‘Ach ja, eigenlijk wel, ik was alleen en op zoek naar gezelschap, alleen is ook maar alleen. Na wat gechat te hebben kwam er spontaan een telefoontje van Miki, dat was een aangename verrassing, we hebben zéker een uur gebabbeld en ontdekten veel raakvlakken waaronder schilderkunst. Haar vader (Serge Largot 1929-2019) was een bekende kunstschilder en zo is ook zij in de kunstwereld verzeild geraakt. Daarna volgden dagelijks telefoongesprekken en later videobellen en naar Frankrijk voor een echte ontmoeting.’

De vonk was al snel overgeslagen, door zijn werk bij Kringloopwinkel Steenwijk plande hij zorgvuldig zijn vakanties en later kwam Miki ook naar Nederland, Mike & Wim, het voelde als thuiskomen en als zielsverwanten. Op de terugweg naar huis na zijn tweede vakantie bekroop hem het gevoel dat hij niet naar zijn eigen huis verlangde maar naar de aanwezigheid en het huis van Miki.
Wim: ‘In mijn hand had ik onderweg haar parelsnoer vast, dat gaf een gevoel van verbondenheid en liefde. Ik was vlakbij Parijs en dacht… zal ik de auto keren? Maar de plicht riep, bij Kringloopwinkel Steenwijk werd weer op mij gerekend. Teruggekomen ben ik weer gaan schilderen, als amateurschilder maak ik graag stillevens. Miki heeft mijn kunstwerken bekeken en was lovend, ze heeft me ook anders leren kijken naar het licht en ik durf meer kleuren te gebruiken. Dit is direct opgevallen bij een aantal personen die mij volgen op mijn FB pagina Willem Tell. Er is meer diepte zichtbaar, het heeft me een nieuwe impuls gegeven en erkenning voor mijn jarenlange schilderwerk. We willen samen in 2022 workshops gaan geven, zo ben ik deels in Frankrijk en Nederland, fantastisch om zo mijn dromen te verwezenlijken!

Om deze reden heb ik 23 december afscheid genomen bij Kringloopwinkel Steenwijk als Hoofd magazijn, mijn plannen zijn niet meer te combineren met een fulltime baan. Het was een geweldige laatste dag, ik was als kerstman verkleed om met collega’s buiten de kerstpakketten uit te reiken en zo gelijk afscheid te kunnen nemen van de meeste medewerkers. Daarna van de betaalde krachten met humor en een knipoog en mooie verhalen. In de warme zomers werd ik regelmatig gespot met een heel groot waterpistool en waren er velen die een nat pak haalden. Maar er werd wraak genomen, van uit een raam op de bovenverdieping werd ik afgeleid en werden er twee emmers water over me heen gegooid.

Het was één groot feest in de afgelopen vier jaren, als ik alleen al denk aan de opnames van de VPRO voor de documentaire ‘het succes van de kringloopwinkel’, ik heb meegelopen met de modeshow en kreeg later per post zelfs een huwelijksaanzoek, geweldig! Mooie, gekke dingen, in de eerste lockdown dit jaar heb ik op verzoek geschilderd in de winkel, de achterkant van de pashokjes, vier dikke dames. Ontzettend veel mooie reacties hebben we daar op gekregen en ook een schildering onder het raam bij Het Eethuisje, aan de hand van een foto van Zilverslang Fotografie. Ze zullen me niet vergeten… ha, ha. Het was een geweldige tijd, mooie mensen, af en toe een gekkenhuis, ik ga het missen!’

Wij gaan jou ook missen Wim, het ga je goed, veel geluk en schilderplezier samen met Miki!

Deel dit bericht