Uitreiking cheques Goede Doelen

Persbericht

Vrijdagmorgen 31 januari om 11.00 u. a.s. begroet Max Gras, voorzitter van de Stichting Kringloopwinkels Steenwijk-Vollenhove, in Steenwijk vertegenwoordigers van vijf goede doelen die een cheque in ontvangst kunnen nemen. Dit jaar stelde het bestuur een bedrag van € 13.850 euro beschikbaar voor 8 goede doelen: vijf van de kringloopwinkel Steenwijk en drie van de kringloopwinkel Vollenhove.
Zo kan aan de wens van de medewerkers ruimschoots worden voldaan om goede doelen te steunen. In Steenwijk kregen de goede doelen de kans om in het kader van 10 jaar Boterweg zich te komen presenteren in de winkel. Daar is gretig gebruik van gemaakt.
De cheques, elk ter waarde van € 2500 euro, zijn voor:

* Stichting Ambulance Wens, die een wens van terminale patiënten vervult met vrijwilligers en een eigen ambulance.

* Vereniging Gehandicapten Vervoer Steenwijk

* Stichting Haarwens, die ervoor zorgt dat kinderen die vanwege een medische behandeling of andere oorzaak kaal zijn geworden, een pruik van echt haar kunnen dragen.

* Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker, die gezinnen met kinderen met kanker steunt en begeleidt.

* Stichting Voorbije Toekomst te Tuk, die een monument opricht op de begraafplaats aan de Meppelerweg voor ouders van een doodgeboren kindje.

______________________________________________________

In Vollenhove worden de cheques, elk ter waarde van € 450 euro, uitgereikt op vrijdag 7 februari in de winkel aan de Kerkstraat. Die zijn voor:

* De Nierstichting, die zich inzet voor een toekomst met zo weinig mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten en onderzoek steunt naar preventie, innovatieve behandeling en een beter leven voor nierpatiënten.

* Stichting Red een Kind, een christelijke organisatie die kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika wil helpen met meer kansen voor de toekomst.

* De Zonnebloem, (afdeling Brederwiede)die mensen met een fysieke beperking thuis bezoekt en activiteiten/vakanties voor hen organiseert.

U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn (op de bovenverdieping van Kringloopwinkel Steenwijk.)

Het bestuur bedankt klanten en medewerkers voor het behalen van dit positieve resultaat.

www.kringloopwinkelsteenwijk.nl

Deel dit bericht