Artikel Steenwijker Courant, tussen KUNST & KRINGLOOP, ‘Feest der herkenning’!

Tussen Kunst & Kringloop: Feest der herkenning

Steenwijk – Vanaf januari 2018 (de vorige ‘tussen Kunst & Kringloop) hebben de medewerkers van Kringloopwinkel Steenwijk weer mooie, bijzondere en waardevolle spullen uit de jaren ’60 en ’70 verzameld die fraai geëtaleerd waren in de eerste showroom.

De belangstelling was afgelopen zaterdag weer enorm. Vóór 9.00 uur stonden er al 60 mensen te wachten. Verkeersregelaars zorgden er voor dat het verkeer in de juiste banen werd geleid.

Voor de bezoekers was het een feest der herkenning: vintage lampen in de kleuren van vroeger, geel, oranje en groen waarbij twee gele, zo goed als nieuwe lampen werden verkocht voor € 150,- per stuk. Een hoekkastje met ingebouwde radio, wie herkent dit nog? Verderop in de winkel veel schilderijen in mooie lijsten, antieke autootjes, ‘de poepende peuter’, etsen, grote verzameling kunstboeken, blikken, vintage vazen, serviezen, schalen en meer.

Run naar Afrikaanse houten kunstvoorwerpen

Veel klanten omarmden hun ‘Tussen Kunst & Kringloop’ schatten en liepen glimlachend richting de kassa. Een aantal van hen vertelde het verhaal achter deze schatten en wilde op de foto. Voor de ene klant was het een run naar de Afrikaanse houten kunstvoorwerpen, inspiratie voor haar schilderwerk, voor de ander een antieke graanmolen die wordt omgetoverd tot een kunstobject en gebruikt gaat worden als lamp.

Herschikken in huis

Andere klanten geneerden zich voor hun volle winkelwagen en wilden niet op de foto. Een echtpaar met al een overvol huis spullen aan, had weer mooie en aparte spullen gekocht. ‘Dan maar wat herschikken in huis. Maar wegdoen? Geen sprake van! We genieten volop van al onze verzamelde schatten.’

 

 

 

 

 

Deel dit bericht