Kringloopwinkel Vollenhove, uitreiking cheques Goede Doelen!

22-02-2023 Kringloopwinkel Vollenhove
Namens Stichting Kringloopwinkel Steenwijk e.o. mochten er twee cheques worden uitgereikt aan:

Goede Doelen cheque t.w.v. € 1250,00 voor Stichting Terminale Thuiszorg Noordoostpolder
De Stichting Terminale Thuishulp Noordoostpolder-Urk (TTH) biedt ondersteuning  aan cliënten in hun laatste levensfase en aan hun mantelzorgers in de thuissituatie of in de hospicevoorzieningen, de twee ‘Bijna Thuis Huizen’. De wensen, behoeften en verwachtingen van de cliënt en zijn naasten zijn richtinggevend. Het ‘Er Zijn’ – het geven van aandacht en nabijheid – staat centraal bij het werk van onze goed opgeleide vrijwilligers.

Vrijwilliger van kringloopwinkel Vollenhove:

‘Lang geleden las ik een artikel in de Noordoostpolderkrant waarin een foto van een oud collega stond, ze was net gepensioneerd en geslaagd voor de cursus ‘Voorbereiding op de praktijk van Terminale Thuishulp’. Jaren later vertelde mijn buurvrouw dat zij zich afgelopen jaar had aangemeld als vrijwilliger bij Stichting Terminale Thuishulp Noordoostpolder. Hiervoor moest ze eerst een cursus  volgen en kon daarna meelopen met een collega-vrijwilliger. De wensen, behoeften en verwachtingen van de client en de naasten zijn richtinggevend. Tijdens het verblijf wordt een kleine vergoeding gevraagd naar draagkracht.

Familie en cliënt zijn vaak blij omdat het thuis niet meer ging als b.v. de belasting voor de partner van de client te zwaar werd om 24 uur per dag zorg te verlenen. Het is geweldig dat er veel mensen zijn die dit werk vrijwillig doen, momenteel zo’n 80 vrijwilligers!
Ik ben erg blij dat er een financiële bijdrage geleverd wordt voor deze stichting, ik hoop van harte dat zij dit werk nog lang mogen voortzetten.’

Goede Doelen cheque t.w.v. € 1250,00 voor Stichting Voedselbank Steenwijkerland

In Nederland leeft een toenemend aantal mensen in armoede. Door werkloosheid, gezondheidsproblemen, schulden of andere oorzaken. Vaak stapelen de problemen zich op.

Armoede kan iedereen treffen:
Ouderen, jongeren, alleenstaanden, gezinnen met kinderen. Het overkomt hoog opgeleiden net zo goed als kansarme mensen. Er zijn veel vaste sponsoren (zie de website) en elke donatie is welkom! De pakketten kunnen (na screening en afspraken) worden opgehaald bij de R.K. kerk van Vollenhove en op het bedrijventerrein van Steenwijk.

Vrijwilliger van Kringloopwinkel Vollenhove:

‘Het is zo mooi dat er voedselpakketten worden weggegeven voor de mensen die het nodig hebben, iedereen moet genoeg eten in huis hebben. En wat ook erg belangrijk is, is dat er veel vrijwilligers zijn die zich hiervoor inzetten!’

Deel dit bericht