Hoofdrol voor Kringloopwinkel Steenwijk in VPRO-serie ‘Het succes van de kringloopwinkel’

Hoofdrol voor Steenwijker kringloop in VPRO-serie ‘Het succes van de kringloopwinkel’

© Kringloopwinkel

Steenwijk – De VPRO-serie Het succes van de kringloopwinkel laat zien dat de kringloop niet alleen qua spullen, maar ook qua mensen vol verborgen parels zit.
De VPRO-serie Het succes van de kringloopwinkel volgt de verhalen van gewone en bijzondere mensen door heel het land.
De vrijwilligers hebben vaak een ‘rugzakje’ zoals dat in de winkels wordt genoemd. Iedereen weet van het rugzakje van de ander. Ze vormen één grote familie.
Voor de serie zijn opnames gemaakt in drie kringloopwinkels. De vestiging in Steenwijk (Tuk) speelt een hoofdrol in de serie.

Helpende hand
In de ruim 1700 kringloopwinkels in Nederland werken zo’n 20.000 mensen. Vrijwilligers, maar vooral mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met een ‘rugzakje’, zoals dat in de winkels genoemd wordt. Iedereen weet van het rugzakje van de ander. Er zijn geen geheimen. Er heerst openheid. En dat leidt automatisch tot begrip, gesprek en waar nodig een helpende hand. Zoals ex-verslaafde Simon die Joost helpt bij zijn afkickproces. Gerda, die door het etaleren van kleding haar depressie langzaam te boven komt. ‘Eén grote familie’, zoals Roelof van de inname-afdeling in Steenwijk dat noemt.

Aflevering 1  is te zien op maandag 25 december

Aflevering 1 van Het succes van de kringloopwinkel is op maandag 25 december te zien om 21.10 uur op NPO 2. De overige 4 afleveringen zijn de dagen daaropvolgend te zien. Herhalingen van 26 december t/m 1 januari om 16.15 uur op NPO 2.

Over Het succes van de kringloopwinkel
Behalve het commerciële succes van kringloopwinkels, er zijn er meer dan 1000 in Nederland met een geschatte totaalomzet van zo’n 250 miljoen euro per jaar, is het vooral het sociale succes dat de kringloopwinkel zo bijzonder maakt.

Deel dit bericht