’tussen KUNST & KRINGLOOP’, zaterdag 23-02-2019

** Zaterdag 23-02-2019 is het weer zo ver! **

 
’tussen KUNST & KRINGLOOP’ bij Kringloopwinkel Steenwijk met vele bijzondere, fraaie en mooie spullen maar ook rariteiten en kitsch!
Gedurende de dag worden de artikelen aangevuld
 
* Met deze keer een hommage aan de overleden aardewerkkunstenaar Hans van Riessen, verkoop van zijn handgemaakte aardewerk.
 
U bent van harte welkom!

Artikel geplaatst door de Steenwijker Courant:

Tussen Kunst en Kringloop: een razend populaire activiteit die sinds een jaar of zeven wordt georganiseerd in Kringloopwinkel Steenwijk. Aanvankelijk één keer per jaar, maar vanwege het grote succes de laatste jaren zelfs twee keer per jaar. Hoewel de deuren van de Kringloopwinkel aan de Boterweg zaterdag 23 februari niet eerder dan negen uur opengaan, staan de eerste mensen rond acht uur al paraat voor deze kunstmarkt. Handelaren en echte liefhebbers azen op de mooiste spullen en zetten het op een rennen als om negen uur de deur daadwerkelijk open gaat.
Tussen Kunst en Kringloop trekt 800 bezoekers ‘Gelukkig naar huis met ‘kringloopschatten’ ‘Geweldig om te zien hoe gelukkig mensen met hun ‘kringloopschatten’ naar huis gaan’, vertelt Kringloop-vrijwilligster Frieda van der Luur, die samen met haar collega Leny Vromans de organisatie van deze dag op zich heeft genomen. Een hele klus, want er komt nogal wat binnen. ‘De mooiste dingen komen uit inboedels die we aangeboden krijgen. Er liggen vaak de mooiste dingen op zolder’. Het gaat over het algemeen niet om heel waardevolle zaken (‘een echte Van Gogh is hier nog nooit binnen gebracht!’), hoewel nooit uit te sluiten valt dat er een echt pareltje tussen zit.
Aardewerkkunstenaar
Een bijzonder onderdeel van Tussen Kunst en Kringloop is de (verkoop)expositie van werk van de vorig jaar overleden aardewerkkunstenaar Hans van Riessen uit Vledderveen. Hij laat een indrukwekkende collectie na, die in het bezit van de Kringloopwinkel is gekomen. ‘Ik zag direct aan de vorm van de objecten en het kleurgebruik dat het om bijzondere objecten gaat’, vertelt Frieda enthousiast. Als hommage aan deze kunstenaar wordt een speciale hoek ingericht met vazen, pullen, kommen enkele meubelstukken. Het is zowel geglazuurd en ongeglazuurd werk, veelal gesigneerd.
Niet afdingen
Frieda studeert al zes jaar kunstgeschiedenis en kan dan ook aardig beoordelen hoeveel de voor Tussen Kunst en Kringloop ingebrachte voorwerpen zouden moeten opbrengen. ‘We prijzen zeker niet té goedkoop. Het is ook niet de bedoeling dat mensen gaan afdingen. Wij vragen normale prijzen en met de opbrengst van deze dag worden nog nader te bepalen goede doelen blij gemaakt’. Mooie mix De voor deze speciale dag verzamelde ‘kringloopschatten’ vormen een mix van echte kunst, neppers, maar ook vintage, antiek en rariteiten. ‘Mooie sierlijsten gaan altijd heel hard, maar ook lampen doen het goed’, zegt Frieda. ‘We hebben in ieder geval alweer heel veel moois verzameld.’
Tussen Kunst en Kringloop is zaterdag 23 februari van 9.00 tot 17.00 uur.
Deel dit bericht