Steun Orange the World en stop geweld tegen vrouwen!

https://www.orangetheworld.nl/petitie-orange-the-world-2020/ 

 

                         

Petitie voor laagdrempelig melden van geweld
45% van de vrouwen en meisjes in Nederland krijgt in haar leven te maken met geweld. Naar schatting meldt slechts 40% dit bij een vriendin, buurvrouw, arts of instantie, en maar 10% gaat naar de politie.
De overgrote meerderheid blijft dus onder de radar, en krijgt nooit hulp. Nu vanwege de corona-crisis berichten over een toename van geweld vanuit de hele wereld binnenstromen, is melden belangrijker dan ooit. Maar dat blijkt in de praktijk nog knap lastig. Daarom is UN Women Nederland, samen met Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao, een petitie gestart om de regering op te roepen laagdrempelig melden mogelijk te maken, voor iedere vrouw en iedere soort geweld.

Doneer nu, en steun vrouwen en meisjes wereldwijd!
Geweld tegen vrouwen en meisjes is een probleem overal in de wereld. Minstens één op de drie vrouwen heeft geweld meegemaakt in haar leven, dat betekent dat een miljard vrouwen en meisjes is geconfronteerd met fysiek, seksueel of psychisch geweld.

Als je in de maanden november en december eenmalig € 10,- of meer doneert (óf een maandelijks bedrag) voor het Trust Fund, krijg je de Orange Pin toegestuurd. Daarmee kun je laten zien dat ook jij de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes steunt.

www.orangetheworld.nl    www.unwoman.nl    #soroptemistensteenwijkerland  https://geweldtegenvrouwenmelden.nl/

Deel dit bericht