29-03-2014 Duursaam Café bij Kringloopwinkel Steenwijk

Persbericht

Steenwijk, 12 maart 2014

Voetbal & Soep bij eerste DuurSaam Café in Steenwijk.

Op zaterdag 29 maart organiseert Groenkapje vanaf 12:30 uur voor de eerste keer het DuurSaam Café in Steenwijk. De locatie is de Kringloopwinkel Steenwijk te Steenwijk. Als gastspreker is Andre Bus, de voorzitter van voetbalclub FC Oldemarkt benaderd. Hij komt vertellen hoe zijn club is verkozen tot de meest duurzame voetbalclub van 2013. Op verzoek van Groenkapje koken de koks van Kringloopwinkel Steenwijk vegetarische soep op deze dag. Vanaf 12.30 uur kunnen bezoekers lunchen tegen een betaalbare prijs. De combinatie “Voetbal & Soep” is een toegankelijk start om aandacht te vragen voor duurzaamheid in Steenwijk.

Het plan om een DuurSaam Café in Steenwijk te organiseren is er al enige tijd, na het grote succes van de verschillende DuurSaam Café’s die in Zwolle gehouden zijn. Vorig jaar heeft Map Renes, initiatiefnemer van Groenkapje, in samenwerking met medewerkers van de Gemeente Steenwijkerland en van de zorggroep ONL, een duurzame modeshow gepresenteerd in Steenwijk. Zo is bij de “modellen” Suzanne Bech en Moniek Besten (beiden van de Gemeente Steenwijkerland) de belangstelling gewekt voor de verschillende activiteiten die Groenkapje organiseert om een ecologische leefstijl te promoten. Afgelopen jaar hebben zij dan ook verschillende edities van het DuurSaam Café in Zwolle bijgewoond of hieraan meegewerkt.

In 2014

Het plan van aanpak in 2014 is om verschillende DuurSaam Café’s te organiseren in Steenwijk. Groenkapje wil graag samenwerken met de verschillende duurzame initiatieven en ondernemers in de gemeente Steenwijkerland. Bij deze eerste editie is er dus een samenwerking met Kringloopwinkel Steenwijk. Ook zal Groenkapje aanhaken bij andere culturele activiteiten of evenementen om op deze wijze een brede doelgroep op een relaxte wijze te bereiken.

Het doel van het DuurSaam Café is om op een relaxte en ongedwongen wijze elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en elkaar te inspireren op het gebied van duurzaamheid en ondernemen. Geen moeten, maar elkaar vertellen hoe gemakkelijk en leuk een duurzame leefstijl is. De gastsprekers komen altijd uit de buurt en hebben vanuit hun bestuurlijke, politieke, zakelijke, creatieve of burger initiatief al een persoonlijke ervaring, die goed is om te delen. Zo kunnen we samen ecobewuste keuzes maken voor een betere wereld. De toegang van het DuurSaam Café is gratis. De soep en overige consumpties zijn voor eigen rekening. Voor meer informatie zie www.groenkapje.nl.

Contactpersonen:

Suzanne Bech Mobiel 06 – 1054 2141

Map Renes                  Mobiel 06 – 3020 1711

einde persbericht  

 

Deel dit bericht