Uitreiking cheques Goede Doelen bij Kringloopwinkel Vollenhove

Uitreiking cheques Goede Doelen Kringloopwinkel Vollenhove
 2014-02-07 uitreiking cheques Goede Doelen VH 1 2014-02-07 uitreiking cheques Goede Doelen VH 2 2014-02-07 uitreiking cheques Goede Doelen VH 3 2014-02-07 uitreiking cheques Goede Doelen VH 4 2014-02-07 uitreiking cheques Goede Doelen VH 5Vrijdagochtend 07 februari 2014, begroette Max Gras, voorzitter van de Stichting Kringloopwinkels Steenwijk – Vollenhove, vertegenwoordigers van drie goede doelen die de medewerkers van de winkel in Vollenhove dit jaar gekozen hadden uit een lijst van door hen ingebrachte doelen.

Max Gras benadrukte in zijn toespraak nog even hoe belangrijk het bestaan van Kringloopwinkels is. Hoe op deze manier veel spullen een tweede leven krijgen in plaats van meteen te belanden op een afvalstapel. Ook is een Kringloop een goede plek voor sociale werkgelegenheid.

Ieder goede doel had een aantal vertegenwoordigers die de cheque in ontvangst kwamen nemen. De vertegenwoordigers vertelden wat er op dit moment speelt in hun stichting.

De cheques, elk ter waarde van 450 euro, gingen naar:

Stichting Red een Kind, een christelijke organisatie die proberen armoede te doorbreken door kinderen in Azie en Afrika een toekomst te bieden. Voor 15 euro kan 1 kind in Zambia al een jaar naar school. Met deze 450 euro waren zij dan ook erg blij, hier kunnen veel kinderen mee geholpen worden. Voor meer informatie kunt u kijken opwww.redeenkind.nl

De nierstichting is op dit moment met hun ‘nierteam aan huis’ bezig met het op een andere manier inlichten over niertransplantaties. Iemand nodigt een aantal mensen bij zich thuis uit, en mensen van het nierteam komen uitleg geven. Op deze manier proberen zij meer transplantaties mogelijk te maken. Voor meer informatie kunt u kijken opwww.nierstichting.nl

De Zonnebloem richt zich veel op eenzaamheid onder mensen. Door deze mensen te bezoeken en leuke activiteiten te organiseren zoals een boottocht of een kerstmiddag probeert De Zonnebloem deze mensen te helpen. Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen met Elly Winters 0527-241095.

Tot slot werd iedereen succes gewenst en bedankt voor de komst. Om vervolgens nog even na te praten onder het genot van een kopje koffie.

www.kringloopwinkelvollenhove.nl
Deel dit bericht