Wonderfoon, uitreiking aan zorginstellingen!

Uitreiking ‘Wonderfoons’ aan Stichting Noorderboog en Zorggroep Oude Nieuwe land bij Kringloopwinkel Steenwijk

Maandag 12 juni werden er 11 ‘Wonderfoons’ uitgereikt aan de heer Sommer, Cisca van Ree en Tanja Kuiper van Stichting Noorderboog (voor Zonnekamp en Nijenstede). Voor Zorgroep Oude Nieuwe Land waren Gerdien Jansen en Marian Burgmeijer aanwezig. Namens de Lions was de heer Arie van der Spek aanwezig om de telefoons mede met Ineke de Jong van Kringloopwinkel Steenwijk te overhandigen.

Kringloopwinkel Steenwijk ontving in januari 2023 van de Lions Regio Steenwijk een gift van € 350,- en dit werd direct gelinkt aan de T65 telefoons van de PTT, telefoon met draaischijf. De printplaatjes kosten € 50,- per stuk en Kringloopwinkel Steenwijk heeft hieraan € 150,- bijgedragen zodat we 10 ‘Wonderfoons’ konden creëren.  Deze T65 telefoons wilden we al lange tijd omtoveren tot de ‘Wonderfoon’ echter was er geen tijd en niet voldoende mensen.  Eén telefoon was ooit al gemaakt met printplaat en muziek. De andere 10 T65 telefoons werden door 6 heren van de Lions Regio Steenwijk voorzien van printplaten. Dit gebeurde op zaterdag 13 mei in de winkel van kringloopwinkel Steenwijk, het was even puzzelen maar uiteindelijk mocht het resultaat er zijn!

Na een nummer gekozen te hebben op de draaischijf kun je een liedje van weleer beluisteren, voor velen een feest der herkenning. Mensen gaan meedeinen en zelfs meezingen. Die muziek, samen met het oude apparaat dat ook uit vervlogen tijden komt, blijkt een mooi middel om ouderen rust te geven, te activeren en soms ook te emotioneren. De naam ‘Wonderfoon’ is bedacht door verzorgers die ouderen met dementie begeleiden. In die telefoon zit een SD kaart, daar kunnen 30 liedjes op worden gezet, van Wim Sonneveld als Nikkelen Nelis tot Tom Manders als Dorus. Ook voor andere leeftijden is dit een mooi middel om je lievelingsmuziek op te zetten, dus voor alle leeftijden.

Kringloopwinkel Steenwijk heeft contact opgenomen met twee zorginstellingen en hier werd enthousiast gehoor aan gegeven. Deze organisaties gaan de ‘Wonderfoon’ aanbieden aan de cliënten en ook op locatie. Na de vakantie volgt een terugkoppeling met de Lions regio Steenwijk en Kringloopwinkel Steenwijk waarbij de zorginstellingen worden bezocht en een cliënt de T65 gaat bedienen. We zijn erg benieuwd naar de reacties, wordt vervolgd.

      

Deel dit bericht