Zorg en boodschappen in Tuk!

Zorg en boodschappen in Tuk!
 
 
Bij SupermarktAttentMarcAlien in Tuk is het vanaf donderdag 10 augustus mogelijk om naast het doen van de dagelijkse boodschappen ook zorgvragen neer te leggen en een kopje koffie te drinken.
BuurtzorgSteenwijk en MantelzorgnetwerkSteenwijkerland zijn wekelijks in de winkel aanwezig van 10.00 uur tot 11.30 uur, voor alle vragen op het gebied van zorg, mantelzorg, welzijn, langer thuis blijven wonen enzovoort. Gewoon, aan de koffietafel, onder het genot van een bakje koffie of thee. En natuurlijk ook om elkaar te ontmoeten en gezellig een praatje te maken.
 
‘Ik maak me zorgen over mijn oude buurman. Eigenlijk zou er eens iemand van een zorginstantie bij haar moeten kijken.’ Of ‘Mijn vrouw wordt zo vergeetachtig. Bij wie kan ik aankloppen om daar eens over te praten?’ Zomaar twee vragen die kunnen spelen. En omdat het niet altijd makkelijk is de weg in “zorgland” te vinden, is het idee “Zorg en Boodschappen” ontstaan.
 
Initiatiefnemer Diana Winselaar van Buurtzorg Steenwijk heeft Marc en Alien van Attent in Tuk benaderd en zij waren gelijk bereid hier hun medewerking aan te verlenen. De supermarkt is een plek midden in de Tuk waar mensen zich thuis voelen, waar het vertrouwd is. Een mooie plek voor Buurtzorg en het Mantelzorgnetwerk om hulp aan te bieden. Binnen het Mantelzorgnetwerk is er volop kennis aanwezig over waar mensen waarvoor terecht kunnen. Ook is er alle medewerking verleend door de Kringloopwinkel Steenwijk, in de vorm van meubels en gezellige aankleding voor deze koffiehoek in de supermarkt.

 

Deel dit bericht