1.000.000 kilo goederen!

Een miljoen kilo goederen!

Om 12.30 u. op maandag 10-12-2018 heeft de heer Mulder uit Eesveen de miljoenste kilo huishoudelijk goed binnen gebracht, hij vertelde dat  sinds het overlijden van zijn schoonmoeder heel veel spullen heeft gebracht naar Kringloopwinkel Steenwijk te Tuk.

Vorig jaar zamelde Kringloopwinkel Steenwijk een kleine 900.000 kilo goederen in en nu is de verwachting dat er in 2018 1.100.000 kilo goederen binnen zal komen.

Enerzijds is dat een mooi resultaat, Kringloopwinkel Steenwijk in Tuk zorgt ervoor dat de goederen óf worden verkocht óf goed gesorteerd afgeleverd worden. Anderzijds is deze trend buitengewoon zorgelijk, als deze regio alleen al zoveel spullen inzamelt, hoeveel zullen dan de grotere regio’s inzamelen?
Een indicatie daarvan, blijkt uit de resultaten die in 2017 door 206 kringloopwinkels, aangesloten bij de Brancheverening Kringloopbedrijven Nederland, in totaal 140 miljoen kilo goederen inzamelden!

Er is wereldwijd al een overschot aan huishoudelijke spullen en daarmee wordt de afvalberg alleen maar hoger en hoger. Het zou al veel helpen wanneer we goederen langer gaan en kunnen gebruiken! Gooi niet ‘zomaar’ weg, is het nog te repareren of kunt u er iemand anders blij mee maken? Denk goed na bij aanschaf van nieuwe spullen of het écht nodig is…

Deel dit bericht