PERSBERICHT OPENING VERNIEUWDE KRINGLOOPWINKEL 22-09-2012

PERSBERICHT OPENING VERNIEUWDE KRINGLOOPWINKEL 22-09-2012

Op zaterdag 22 september 2012 is het eindelijk zover: Burgemeester Van der Tas opent om 11.00 uur de geheel vernieuwde Kringloopwinkel in Tuk. Klanten en medewerkers zijn er blij mee, want ons GOED VOOR MENS EN MILIEU komt nu nog beter uit de verf!

Bedrijfsleidster mevr. Ineke de Jong zet een aantal zaken op een rijtje.

Uitbreiding noodzakelijk

Vijf jaar na de verhuizing van de Kringloopwinkel Neerwoldstraat naar een nieuw pand aan de Boterweg 5 in Tuk bleek al dat het magazijn met de werkplaats en de laad- en losruimte voor de bus niet meer voldeed aan de stijgende aanvoer van goederen. Het reeds aangekochte stuk grond naast de winkel maakte plannen voor uitbreiding mogelijk. Het

vernieuwde bestuur kon aan de slag! Eind 2010 werd begonnen met de uitbreiding van de entresol. Zo ontstond meer ruimte voor de kledingverkoop!

In september 2011 begon aannemer Rook uit Vollenhove met de ingrijpende verbouwing, die ruim negen maanden later werd afgerond. In eigen beheer kon ook veel gebouwd en geschilderd worden. De samenwerking is prima verlopen. Aan duurzaamheid is gedacht door vrijgekomen materiaal zoveel mogelijk te hergebruiken en het uitbreiden van de LED-verlichting.

Klantvriendelijker

Door de nieuwe aanbouw beneden en het aanbrengen van een betonnen verdieping met vloerverwarming boven is de verkoopruimte verdubbeld, waardoor meer spullen ruimer en overzichtelijker in de stellingen gezet kunnen worden. Bovendien kunnen nu ook klanten met kinderen en kinderwagen of klanten met een scootmobiel met de lift naar boven, hier is de kleding en de vergrootte ‘old-library’ boekenafdeling gerealiseerd.

Voor de minder mobiele klanten is er een invalidentoilet gerealiseerd.

De nieuwe kassabalie verkort de wachttijd voor de betalende klanten en de uitbreiding van parkeerplaatsen (zowel voor auto’s als fietsen)leidt tot minder verkeers-problemen. In verband daarmee is ook de ingang verplaatst naar de noordwesthoek  van het bedrijventerrein.

 

Arbovriendelijker

Ook de werkruimte achter de scheidingswand is fors uitgebreid. Met de nieuwe bussluis is het laden en lossen een stuk gemakkelijker geworden en dat geldt ook voor de nieuwe goederenlift voor transport naar de bovenverdieping: minder tillen en niet meer takelen!

Het aantal werkplaatsen is uitgebreid, waardoor veiliger en schoner gewerkt kan worden. De nieuwe airco-installatie in de diverse werkruimtes moet zorgen voor een betere klimaatbeheersing.

 

Nieuwe accenten

Met de nieuwbouw werd het ook mogelijk ideeën over een betere presentatie te realiseren. De drie showrooms vallen bij binnenkomst meteen op: ze inspireren tot creatief nadenken over meer mogelijkheden van hergebruik in een huiselijke omgeving. Er komt een veilingkast én een ruimte om te laten zien dat tweedehands spullen met oppimpen zelfs een mooi derde leven kunnen krijgen: de pimperette! Decoratieve elementen zullen meer aandacht krijgen.

Van Loek Frenay die jarenlang het Eethuisje naast de Buze bestierde, kregen we gratis de hele keukeninrichting onder de voorwaarde dat een relatie met de doelgroep behouden zou blijven. De naam hebben we overgenomen voor de keuken met restaurantgedeelte op de bovenverdieping en we beginnen voorzichtig met de verkoop van soep en broodjes, koffie, thee en fris. Mevrouw De Jong vertelt dat eerste contacten zijn gelegd met de Van Harterestaurants om hun concept ook bij ons te realiseren.

Naast dit alles zijn ook het aantal leerwerkplaatsen uitgebreid. Sinds 2007 werkt de Kringloopwinkel samen met een twintigtal organisaties om mensen (weer) een plek te geven in de maatschappij.

Ten slotte is ze vol lof over het medewerkersteam dat de bouwstress dapper doorstond. Drie dagen slechts was de winkel dicht voor het aanbrengen van het nieuwe dak. Dat is allemaal hartverwarmend, zeker als je bedenkt dat rond 80% van het team bestaat uit vrijwilligers. Zonder hen is de kringloopwinkel ook in zijn nieuw jasje niet denkbaar! Ook de klanten toonden veel begrip! Voor hen een leuke kortingsactie.

U bent van harte uitgenodigd de opening bij te wonen.

Deel dit bericht