Uitreiking cheques Goede Doelen 2013, zie foto’s

Persbericht

Vrijdagmorgen 31 januari j.l. begroette Max Gras, voorzitter van de Stichting Kringloopwinkels Steenwijk-Vollenhove, vertegenwoordigers van de vijf goede doelen die de medewerkers van de winkel in Tuk begin dit jaar gekozen hadden uit een lijst van door hen ingebrachte doelen. Ze werden ontvangen met koffie en gebak in het restaurant op de bovenverdieping. In zijn toespraakje memoreerde hij de twee doelstellingen van hergebruik en aanbieden van sociale werkgelegenheid. Hij benadrukte de democratische procedure van het kiezen van de doelen en noemde die de derde doelstelling van de winkel. Bij elke uitreiking van de cheque stond hij even stil bij het sympathieke werk van de betreffende stichting of vereniging met hun vele vrijwilligers. Na ontvangst gaven de blij verraste vertegenwoordigers een korte toelichting op wat met het geld gedaan gaat worden. Dat leverde ontroerende momenten op bij de verhalen over zieke of overleden kinderen die aandacht krijgen of herdacht worden. In Steenwijk kregen de goede doelen de kans om in het kader van 10 jaar Boterweg zich te komen presenteren in de winkel. Daar is gretig gebruik van gemaakt.
De cheques, elk ter waarde van 2500 euro, gingen naar:

Stichting Ambulance Wens, die een wens van terminale patiënten vervult met 120 vrijwilligers en vijf eigen ambulances.

Vereniging Gehandicapten Vervoer Steenwijk e.o. De naam spreekt voor zich.

Stichting Haarwens, die ervoor zorgt dat kinderen die vanwege een medische behandeling of andere oorzaak kaal zijn geworden, een pruik van echt haar kunnen dragen. Als tegenprestatie werd een oorkonde overhandigd, die naast het restaurant komt te hangen.

Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker, die gezinnen met kinderen met kanker steunt en begeleidt. De bekende kanjerketting werd getoond, die kinderen maken tijdens hun behandeling.

Stichting Voorbije Toekomst te Tuk, die een monument wil oprichten op de begraafplaats aan de Meppelerweg voor ouders van een doodgeboren kindje. Met deze gift erbij lukt dat en de onthulling zal 8 maart a.s. plaatsvinden.

Tot slot werd iedereen succes gewenst en bedankte de voorzitter de improviserende medewerkers die zorgden voor een goed verloop van deze stijlvolle uitreiking.

De uitreiking van de drie cheques in Vollenhove is a.s. vrijdag 7 februari in de Kringloopwinkel Vollenhove, Kerkstraat 15-17.

DSC03732 (2)

 

DSC03738 DSC03741 DSC03746 (2) DSC03749 DSC03752 (2) DSC03758 DSC03760 (2) DSC03761

Deel dit bericht