Taal voor het Leven – Kringloopwinkel Steenwijk e.o.

De website van Taal voor het Leven is vernieuwd, als u deze link aanklikt (http://taalvoorhetleven.nl/partner/praktijkvoorbeelden/steenwijk/)  leest u o.a. onderstaand bericht;

 

Medewerkers Kringloopwinkel Steenwijk e.o. starten met taal

Binnen de Kringloopwinkel Steenwijkerland en omstreken werken ongeveer 150 mensen, van wie een groot gedeelte afstand heeft tot de arbeidsmarkt. De kringloopwinkel heeft laaggeletterdheid in kaart gebracht.

Er is gestart met het afnemen van de Taalmeter om een indicatie te krijgen van het taalniveau van iedereen, inclusief het management. Vanaf 2013 zijn er 159 Taalmeters afgenomen bij de Kringloopwinkel Steenwijkerland en 55 medewerkers kregen de indicatie laaggeletterd. Deze uitslag zorgde ervoor dat Taal voor het Leven een samenwerking startte met relevante actoren: de gemeente, het ROC en vrijwilligers. Lesmateriaal en ondersteuning is beschikbaar gesteld.

De interventie bleek succesvol, omdat cursisten op een laagdrempelige manier met collega’s aan de slag gingen met taal op het werk.

 2014-05-20 (1)

Op een laagdrempelige manier met collega’s aan de slag met taal.

Bovendien gaf het management het goede voorbeeld door zelf ook de Taalmeter te maken. Hierdoor was er vrijwel geen weerstand en werd het juist gezien als een kans om de taalvaardigheid te verbeteren. De Taalmeter is inmiddels geïntegreerd in het personeelsbeleid van de organisatie.

Meer weten hierover? Neem contact op met Ineke van Oort.

 

Deel dit bericht